Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

11 Σπιτικά Γιατροσόφια που χρησιμοποιούσαν οι Γιαγιάδες μας στο Παρελθόν και κάνουν Θαύματα μέχρι και Σήμερα!

Οι Γιαγιάδες μας χρησιμοποιούν ένα σωρό παράξενες σπιτικές θεραπείες, οι οποίες ωστόσο έχουν αποτέλεσμα! Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές:

Σταφίδες για την αρθρίτιδα

 Μουλιάστε τις σταφίδες σε δύο κουταλιές τζιν όλο το βράδυ. Οι βιταμίνες των σταφίδων ανακατεύονται με τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις των αρκεύθων από τα οποία φτιάχνεται το τζιν και βοηθάνε να μειωθεί το πρήξιμο και ο πόνος. Όχι, δεν θα μεθύστε. Αλλά είναι μια καλή δικαιολογία για να πίνετε τζιν όλη τη μέρα!

Σέλινο για την κακή αναπνοή

Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε πακέτα με τσίχλες. Απλά μασήστε λίγο σέλινο και η κακή αναπνοή σας θα εξαφανιστεί.

Λεμόνια για τον πόνο στα αυτιά

Ακόμα ένας παράξενος συνδυασμός. Αν στύψετε λίγο χυμό λεμονιού πάνω σε μια μπατονέτα και την βάλετε στο αυτί σας για ένα λεπτό, θα ανακουφιστείτε από τον πόνο. Ο χυμός λεμονιού σταθεροποιεί τα επίπεδα pH στα αυτιά σας και τα κάνει σαν καινούρια.

Οι τσουκνίδες θεραπεύουν την απώλεια μαλλιών

Τα φύλλα της τσουκνίδας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, Β-καροτίνη, βιταμίνες Α, C, D, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα περισσότερα από αυτά είναι ιδανικά για την ανάπτυξη και την διατήρηση των μαλλιών.

Τα μαλλιά μας αποτελούνται από πρωτεΐνες, γι’αυτό και τα φύλλα τσουκνίδας τα διατηρούν δυνατά, πλούσια και στην θέση τους!
Απλά βράστε λίγο νερό, προσθέστε 4-6 φύλλα σε μια κούπα, ρίξτε το καυτό νερό και απολαύστε!

Σημείωση: Tα φύλλα τσουκνίδας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, το οποίο είναι βλαβερό σε μεγάλες δόσεις, γι’αυτό καταναλώστε το ρόφημα σε μικρές ποσότητες.

Γλυκοπατάτες για την εμμηνόπαυση

Αναφερόμαστε στις γλυκοπατάτες που έχουν πιο σκληρή φλούδα και πιο σκούρο χρώμα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, περιέχουν βιταμίνη A, η οποία βοηθά στην ισορροπία των ορμονών, και πολλές φυτικές ίνες, που βοηθάνε στην μείωση της χοληστερίνης.

Ελιές για την ναυτία


Οι ελιές είναι πλούσιες σε τανίνη, η οποία βοηθά να σταματήσει η υπερβολική παραγωγή σάλιου. Όλοι ξέρουμε ότι όταν μας έρχεται εμετός ή όταν αρρωσταίνουμε, το στόμα μας γεμίζει σάλιο. Γι’αυτό πάρτε μαζί σας μερικές ελιές στο επόμενο ταξίδι σας!

Μαγειρική σόδα για την λοίμωξη του ουροποιητικού

Προσθέστε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και θα δείτε τα συμπτώματα της λοίμωξης να εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν. Η μαγειρική σόδα κάνει την ουροδόχο κύστη πιο αλκαλική, κάτι που αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των βλαβερών βακτηρίων. Ωστόσο, αν τα συμπτώματα επιμείνουν ή προκαλούν πόνο, τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αποξηραμένα βερίκοκα για την δυσπεψία

Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθάνε το στομάχι να χωνέψει το φαγητό και αποτρέπουν το φούσκωμα. Αν δεν νιώθετε καλά μετά από κάποιο γεύμα, φάτε μια χούφτα βερίκοκα και συνεχίστε τη μέρα σας.

Πατάτες για τα τσιμπήματα από αράχνη

Οι ωμές πατάτες δρουν κατά της φαγούρας και των φλεγμονών, ακριβώς δηλαδή ό,τι χρειάζεστε σε περίπτωση που σας τσιμπήσει αράχνη. Τυλίξτε μια φέτα ωμή πατάτα σε έναν επίδεσμο ή ένα λεπτό ύφασμα. Τρίψτε την απαλά πάνω στην περιοχή του τσιμπήματος για μερικά λεπτά.

Την επόμενη φορά που θα αμφισβητήσετε τις συμβουλές των παππούδων σας, δοκιμάστε τις πρώτα. Ποτέ δεν ξέρετε αν θα έχουν αποτέλεσμα!

Credit: theheartysoul

Πηγή fanpage