Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τι κάνει τόσο ξεχωριστούς τους ανθρώπους με ομάδα αίματος «Ο»;

Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο αίματος έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε όλες τις κοινωνίες, από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο τύπος αίματος 0 είναι ο πρώτος τύπος αίματος που είχαν οι πιο πονηροί και επιθετικοί πρόγονοί μας. Πολλές φορές μάλιστα πιστεύεται ότι η μοναδικότητά τους οφείλεται στο ότι οι πρόγονοί μας που ήταν κυνηγοί έπρεπε να αξιολογούν και να παρατηρούν προσεκτικά το περιβάλλον στο οποίο καλούνταν να επιβιώσουν.

Έχει παρατηρηθεί πως όσοι ανήκουν σε αυτή την ομάδα αίματος, είναι άτομα με εξαιρετικές ικανότητες, όπως ενεργητικότητα, ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, δύναμη, ηγετικές δεξιότητες, παραγωγικότητα και διαισθητικότητα. Η γενετική κληρονομιά τους τους έχει προσφέρει την δυνατότητα να είναι δυνατοί, παραγωγικοί, να έχουν μακροζωία και να είναι αισιόδοξοι.

Οι Ιάπωνες συσχετίζουν αυτό τον τύπο αίματος με ένα συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 χαρακτηρίζονται συχνά σαν άτομα αφοσιωμένα στο σκοπό τους, οργανωτικά, συγκεντρωμένα, υπεύθυνα, ευσυνείδητα και πρακτικά. Τους είναι ιδιαίτερα εύκολο να εκλογικεύουν και να προσανατολίζονται.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι ανθυγιεινές συνήθειες, το κλιμακώμενο στρες, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, που τους κάνουν πιο ευαίσθητους με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα στο μεταβολισμό, λιγότερη παραγωγή ινσουλίνης, υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και παχυσαρκία. Υπό κράτος άγχους, μπορεί να νευριάζουν εύκολα, να είναι υπερκινητικοί και παρορμητικοί. Το άγχος μπορεί να προκληθεί από υπερβάλλοντα θυμό και την ίδια την υπερκινητικότητα.

Αυτά τα άτομα παρουσιάζουν συχνά προδιάθεση σε συγκεκριμένες ασθένειες όπως έλκη και θυρεοειδή. Έχουν υψηλότερα ποσοστά στομαχικών οξέων από τα υπόλοιπα άτομα, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό των τοιχωμάτων του στομάχου και ακόμα και τα έλκη.

Είναι συχνό φαινόμενο ανάμεσα στα άτομα με τύπο αίματος 0 να έχουν χαμηλά επίπεδα θυρεοειδών ορμονών και ανεπαρκή ιωδίνη, ένα χημικό στοιχείο το οποίο ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς αδένα. Αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως παχυσαρκία, κατακράτηση υγρών και κόπωση.

Αν τυγχάνει να είστε αυτού του τύπου αίματος, τότε χαλαρώστε. Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί αν προσέξετε τα παρακάτω:

Καταναλώστε όλα τα γεύματά σας, ακόμα και τα σνακ ενώ κάθεστε στο τραπέζι. Να μασάτε πάντα αργά και να κάθεστε άνετα.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεϊνη. Η καφεϊνη μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης, που είναι ήδη υψηλά στα άτομα αυτής της ομάδας.

Η άθληση είναι ουσιώδης για άτομα με αυτό τον τύπο αίματος γιατί χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα. Πρέπει να είστε σωματικά ενεργητικοί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο αίματος, για να παραμείνετε τόσο υγιής όσο και ψυχικά σταθερός. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο να αθλείστε.

Αν είστε υπέρβαρος, πρέπει να γυμνάζεστε. Οι αεροβικές ασκήσεις βοηθάνε ιδιαίτερα για 30 με 40 λεπτά, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Για να αποφύγετε τις εκρήξεις, θέστε στόχους, είτε είναι ετήσιοι, μηνιαίοι, εβδομαδιαίοι, ημερήσιοι και προγραμματίστε τα πάντα εγκαίρως.

Αν νιώσετε κουρασμένοι, καταθλιπτικοί ή ότι βαριέστε, είστε πιο επιρρεπείς σε ακραίες συμπεριφορές,όπως επιθετικότητα τζόγο και ρίσκα. Όταν είστε σε κατάσταση άγχους, αποφύγετε τη λήψη μεγάλων αποφάσεων ή την επένδυση χρημάτων.

Πηγή: diaforetiko