Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Τι μου είπε η Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Την συνομιλία που είχε για την Ελλάδα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αποκάλυψε ο Γερούν Ντάϊσελμπλουμ λίγο πριν από την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.

«Θα ακούσουμε τους Ευρωπαίους και την ελληνική πλευρά. Θέλουμε την ευημερία στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα βρουμε τρόπο να πάρουμε τα μέτρα», είπε και πρόσθεσε:

«Μίλησα με την Λαγκάρντ και με διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα. Πρέπει να πω ότι καταβάλλει πολλές προσπάθειες. Οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν πρέπει να είναι αξιόπιστες και να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους».

Για την δεύτερη αξιολόγηση είπε: αυτό θα συζητήσουμε σήμερα. Στην Αθήνα δεν γίνονται συζητήσεις επι του παρόντος και πρέπει να ξαναρχίσουν σε ελληνικό έδαφος.

Ωστόσο, στην έκθεση που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα το Ταμείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρεται ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο ακόμη και αν υιοθετηθεί η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για περίοδο δέκα ετών.

Πηγή: arouraios