Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ζωή Λάσκαρη: Φωτογραφίες από τη ζωή της που δεν έχετε δει ποτέ!

Η Ζωή Λάσκαρη “έφυγε” την Παρασκευή 18 Αυγούστου στον ύπνο της, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου έγραψε ιστορία με τους ρόλους που υποδύθηκε και έζησε μια ζωή με πάθη, έρωτες, χαρά αλλά και δυσκολίες. Σε αφιέρωμα που έκανε στην Ζωή Λάσκαρη, το Down Town και ο Πάνος Ζόγκας εμπεριέχονται άγνωστες ιστορίες από την ζωή της ηθοποιού, αλλά και φωτογραφίες που δεν είχαν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, κοντινός άνθρωπος της οικογένειας, αποκάλυψε στο περιοδικό, και ένα απίστευτο περιστατικό, για την εποχή που η γνωστή ηθοποιός ταξίδεψε στην Αμερική για τον διαγωνισμό “Miss Υφήλιος”. Τότε, λοιπόν, μια κοπέλα από την Ελλάδα την κατέδωσε πως έχει δώσει ψεύτικη ηλικία κι έτσι βρέθηκε μια ανάσα από την απέλασή της από την Αμερική. Κατάφερε, όμως, τελικά να παραμείνει στις ΗΠΑ. «Κερδίζει τον τίτλο της Star Ελλάς και ταξιδεύει στην Αμερική για τον τίτλο Miss Υφήλιος. Εκεί, μια ανταγωνίστριά της από την Ελλάδα καρφώνει στις αρχές ότι έχει δώσει ψεύτικη ηλικία και απειλούν να την απελάσουν. Τελικά, τα καταφέρνει με τη βοήθεια μιας ισχυρής ελληνικής οικογένειας του Μαϊάμι να παραμείνει, αλλά αποκλείεται από τον διαγωνισμό. Έζησε έναν χρόνο εκεί παίζοντας σε σποτάκια και τελικά γύρισε πίσω. Την ανακαλύπτει ο Φίνος και την κάνει πρωταγωνίστρια στον “Κατήφορο”. Και εκεί ξεκινάνε όλα» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ποζάρει ως μοντέλο για τον φακό του Κλεισθένη

Στη συνέχεια, ο έμπιστος συνεργάτης της επί 10 χρόνια Γιώργος Σιδέρης, που είχε αναλάβει να γράψει τη βιογραφία της, εξηγεί στο Down Town γιατί άλλαξε το όνομά της από Κουρούκλη σε Λάσκαρη : «Υπάρχει μια διχογνωμία για το πώς βαφτίστηκε “Λάσκαρη”. Η Ζωή υποστήριζε ότι της έδωσε ο Φίνος. Άλλοι λένε ο Δαλιανίδης. Το σίγουρο είναι ότι προέρχεται από τον δρόμο Λασκάρεως, που είναι κάθετη στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Ζωή δεν γνώριζε για την αλλαγή. Το έμαθε όταν είδε την αφίσα της πρώτης της ταινίας. Δεν αντέδρασε. Ήταν “ότι πει ο Φίνος”».

Δες τις αδημοσίευτες φωτογραφίες:


Η Ζωή στο αυτοκίνητό της, έξω από το σπίτι της, το 1968.


Φωτογράφιση του 1968, στο σπίτι της στο Κολωνάκι, με την κόρη της Μάρθα.


Αδημοσίευτη φωτογραφία του 1963, όπου η Ζωή Λάσκαρη, μαζί με την ξαδέρφη της ποζάρουν με θαυμαστές τους, για τον Διαγωνισμό "Συναντήστε το αγαπημένο σας Αστέρι".


Με την Μάρθα το 1968.


Στον κήπο του σπιτιού της, φορώντας περούκα γιατί της άρεσε να αλλάζει στυλ.

Πηγή: tlife.gr